OMISTUSJÄRJESTELYT

Metsätila vaihtaa omistajaa ennemmin tai myöhemmin, joka tapauksessa. Tapahtuuko se hallitusti vai pelkästään perintökaaren ja verohallinnon toimesta, riippuu nykyisistä omistajista. Vaihtoehtoisesti toimimalla on mahdollista kasvattaa sukuvarallisuutta ja varmistaa metsän hyvä hoito tulevaisuudessakin.

Riittävän ajoissa aloitetulla ja huolellisesti harkitulla metsätilan omistusjärjestelyllä varmistat sen, että sinulla ja perheelläsi on enemmän vaihtoehtoja käytettävissänne.

Metsätilan omistusjärjestelyyn on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Kyseessä voi olla kauppa, lahjanluonteinen kauppa, lahja, testamentti, perintö tai yhteismetsän perustaminen. Lähisukulaisten välillä alihintainen kauppa tietyin edellytyksin voi olla myös varteen otettava vaihtoehto.

Jokainen sukupolvenvaihdos on yksilöllinen ja henkilökohtainen. Verotuksellisesti edullisin ei aina ole toimivin vaihtoehto. Sopivin toteutustapa valitaan sinun tavoitteitten, ja myös jatkajan mahdollisuudet sekä tavoitteet, huomioiden.

Omistusjärjestelyn toteutuksessa käytämme apuna ajantasaista metsävaratietoa, sen pohjalta laadittua tila- arviota tai mahdollisia aikaisemmin laadittuja asiakirjoja.

Palvelu sisältää kaiken tarvittavan onnistuneeseen metsätilan sukupolvenvaihdokseen, myös asiakirjojen laadinnan.

Haluamme tehdä metsänomistamisesta helppoa kaikissa vaiheissa - myös silloin kun on aika luopua ja siirtää metsänhoito seuraavalle

Alkukeskustelu

Aloita metsätilan sukupolvenvaihdoksen suunnittelu tilaamalla meiltä ilmainen asiantuntijakeskustelu.

Palvelu sisältää tapaamisen asiantuntijan kanssa, missä suoritamme tilannekatsauksen ja selvitämme tavoitteet. Laadimme myös kuvauksen omistusjärjestely-prosessista alusta loppuun ja arvioimme toteutusaikataulun.

Asiakirjat ja ilmoitukset

Hankimme puolestasi kaikki toimenpidettä varten tarvittavat asiakirjat. Näitä ovat esimerkiksi lainhuutotodistus, rasitustodistus, kiinteistörekisteriote, perunkirja, kauppakirja tai lahjakirja.

Laadimme tarvittavat asiakirjat, hoidamme kaupanvahvistukset, teemme lainhuutohakemukset ja tarvittavat veroilmoitukset.

Metsäkiinteistön arvo

Asiantuntijan tekemä ajantasaiseen metsävaratietoon perustuva tila-arvio eli metsätilan rahallisen arvon selvitys. Tämä tarvitaan sekä toteutustavan valinnassa että verottajalle verotuspäätöksen lähtökohdaksi.

Ajantasaisen metsävaratiedon avulla saadaan myös luotettava rahoituslaskelma metsän tuotosta jatkajalle.

Vaihtoehtolaskelmat

Esittelemme osakkaille eri toteutusvaihtoehdot. Asiantuntijamme laatii eri luovutusvaihtoehtojen pohjalta selkeät vertailu- ja rahoituslaskelmat päätöksenteon tueksi.

Asiakirjat

Laadimme puolestasi sukupolvenvaihdokseen tarvittavat asiakirjat, hakemukset ja viranomaisilmoitukset, meiltä saat myös kaupanvahvistajan palvelut, sekä toimitamme asiakirjat asianomaisille viranomaisille.

Lopetus